Elsősegély, minden esetre a legjobb!


MUNKAHELYI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ VERSENY


Több ezer partnerünk lehetővé tette, hogy megismerjük a munkahelyi elsősegély helyzetét Magyarországon. Habár az elmúlt 10 évben komoly progresszió ment végbe ezen a területen, úgy láttuk lehet még hova tovább fejlődni.


Ezért döntöttünk az Országos Munkahelyi Elsősegélynyújtó Verseny életre hívása mellett. Célja, hogy életszerű szimulációs stresszhelyzetben próbára tegyük partnereink tapasztalt elsősegélynyújtóit. 2017-be először Csillebércen, utána 2020-ig Leányfalun bonyolítottuk le a versenyeket. 2021-től lett a verseny helyszíne a Kisoroszi Golf Klub, ahol csodálatos környezetben rendezzük meg ezt a szekmai rendezvényt.
Azokban az években, amikor a jelentkező száma miatt elődöntőket is kellett rendezzünk, utáan egy Nagydöntőtben mérhették össze tudásokat az első négy helyeztt csapat. A Nagydöntőt üzemi autentikus környezetben bonyolítottuk. A Nagydöntőknek már volt házigazdája a Robert Bosch miskolci és a Becton Dickinson környei üzeme, ezeknek a cégeknek külön is köszönjük, hogy professzionális vendéglátói voltak versenyünknek. Résztvevő csapatok komoly cégeket képviseltek: Robert Bosch, Sanofi, BorsodChem, Dunapack, Fraisa, Richter Gedeon, Villeroy & Boch, Haribo, Imerys, Festo, Mondi stb. Több induló csapat, már második, harmadik alkalommal indítja csapatát, és ez a bizalom a legjobb szakmai visszajelzés számunkra,  A 8-12 állomásos versenyeken Juhász Sándor szakmai felügyelete mellett, minden állomáson 2-3 képzett imitátor és egy-egy versenybíró működik közre.
Az állomásokon próbálunk olyan baleseti helyzeteket szimulálni, amelyek a munkahelyi környezetben, főleg az induló csapatok területén, nagyon gyakran fordulnak elő. A szimulációhoz professzionális segédeszközöket használnak az imitátoraink és versenybíróink. A nyílt törés, artériás vérzés, zúzódások, égési sérülés stb. meghökkentően életszerűen jelennek meg. Az életszerű baleseti környezet segít a valóságos helyzetben kialakuló pszichés állapot reprodukálásában. Ebben az állapotban kell megfelelő döntéseket hozni, amelyeken akár emberéletek is múlhatnak, ilyenkor derül ki, hogy nyomás alatt néha egyszerű döntéseket is tévesen hozunk meg, leblokkolunk.


A versenyünk célja, hogy bemutassuk a partner cégeinknek, hogy a szimulációs oktatás által mennyivel mélyebben rögzülnek a tanfolyamokon tanultak. Sajnos egy sima elméleti oktatás után nagyon alacsony a segítségnyújtási hajlandóság és képesség a képzett elsősegélynyújtókban, ezek a szimulációs oktatások segítségével drasztikusan növelhetőek.

Tehát a fókusz a tanuláson van, nem a versengésen, bár a versenyszellemet nehéz visszaszorítani.

Reméljük, hogy a pandémiás helyzet elmúltával ismét folytathatjuk a verseny megrendezését. A versenyről és a részvételi feltételekről érdeklődhet az info@celerus.hu e-mail címen.
Galéria

2017.05. - Csillebérc
2018.04. Elődöntő 1. - Leányfalu, Fortuna
2018.05. Elődöntő 2. - Leányfalu, Fortuna
2018.09. Nagydöntő - Miskolc, Bosch
2019.04. Elődöntő 1. - Leányfalu, Fortuna
2019.05. Elődöntő 2. - Leányfalu, Fortuna
2019.09. Nagydöntő - Tata, Becton Dickinson
2021.10. Kisoroszi - Golfklub
Kérje cégére szabott ajánlatunkat a teljes elsősegély rendszer megtervezésére.
Előre elkészített kérdőívünk segítségével néhány perc alatt megadhatja az alapinformációkat, amelyek szükségesek az ajánlat elkészítéséhez vagy keressen minket telefonon.

Kérje ajánlatunkatCopyright © Celerus Bt., 2021
A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, video, animáció stb.) csak a Celerus Bt. előzetes, írásbeli engedélyével használható fel. A Celerus Bt. engedélye nélkül az oldalak bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online, vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos. Stock fotók forrásai: stock.adobe.com, shutterstock.com, dreamstime.com.

Fel
A böngészési élmény fokozásáért ez a weboldal sütiket (Cookie) használ. További információ.