Elsősegély, minden esetre a legjobb!

Termékek
Az i betűre kattintva Termékcsoportról olvashat bővebb információt


3. Szemmosók


A munkahelyen sajnos nagyon gyakoriak a szemsérülések. Vagy idegen tárgy kerül a szemünkbe vagy valamilyen maróanyag. Nagyon fontos ilyenkor az azonnali kimosás az idegen tárgynak, illetve a maróanyag semlegesítése, kimosása.

Fontos, hogy azokon a munkaterületeken rendszeresítve legyenek a szemmosó oldatok vagy a szemmosó állomások, ahol jelen olyan anyagok, amelyek a biztonság technikai adatlapjuk szerint marásos szemsérülést okozhatnak, vagy olyan munkafolyamatok zajlanak, ahol fennáll a veszélye annak, hogy a szembe kerüljön idegen anyag.


Ezeknek az elsősegély eszközöknek a megléte és hiánya közötti különbséget, akár a látás megóvása vagy a vakság jelentheti.

 

Gyakrabban, mint gondolná, a munkaterületen dolgozók és alkalmazottak idegen részecskéket, vagy ami még rosszabb, vegyszereket kapnak a szemükbe, és sürgősségi tisztításra lesz szükségük, mielőtt rosszabbodna. Az első számú dolog, amire emlékezni kell, ha valaki valamit kap a szemébe a munkahelyen, hogy az idő elengedhetetlen! Remélhetőleg van egy sürgősségi szemmosó állomás, így az elsősegély-kezelés első lépéseit azonnal meg lehet adni. Ha nem, akkor a szem maradandó károsodásának esélye jelentősen megnő.

Minden munkahelyen rengeteg szemmosó állomással kell rendelkezni. A különbség a meglétük és a hiányuk között a látás és a vakság közötti különbséget jelentheti annak, akinek éppen szüksége van rá. Ne hanyagolja el a szemmosó állomásokat! Lehet, hogy azt gondolja, hogy nem is olyan fontosak, de hamar rájön, mennyire téved, amikor szembetegség támad.

A szemmosó oldatokat vagy állomásokat könnyen észrevehető és megközelíthető helyre kell telepíteni, legjobb, ha a Celerus elsősegélyláda mellé szerelik fel. Mind a mechanikai, mind a vegyi szemsérülésekre megtalálja ajánlatunkban a megfelelő szemmosó oldatot, spray-t vagy állomást.

Fontos, hogy az elsősegélynyútjók megfelelő képzést kapjanak a szemmosók használatáról.

 

Kevesebb...

Tovább olvasom

További kategóriák a csoporton belül

3.1. Söhngen szemmosók
Tovább a termékekhez...
3.2. Focus szemmosók
Tovább a termékekhez...
3.3. First Aid szemmosó
Tovább a termékekhez...


Kérje cégére szabott ajánlatunkat a teljes elsősegély rendszer megtervezésére.
Előre elkészített kérdőívünk segítségével néhány perc alatt megadhatja az alapinformációkat, amelyek szükségesek az ajánlat elkészítéséhez vagy keressen minket telefonon.

Kérje ajánlatunkatCopyright © Celerus Bt., 2021
A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, video, animáció stb.) csak a Celerus Bt. előzetes, írásbeli engedélyével használható fel. A Celerus Bt. engedélye nélkül az oldalak bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online, vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos. Stock fotók forrásai: stock.adobe.com, shutterstock.com, dreamstime.com.

Fel
A böngészési élmény fokozásáért ez a weboldal sütiket (Cookie) használ. További információ.