Söhngen színkód rendszer

Nem véletlen, hogy  a Söhngen a piacvezetők közé tartozik Európában az elsősegély nyújtás és a sürgősségi ellátás területén.
Elsősegély ládáit olyan tulajdonságokkal látta el, amely baleset esetén segít elkerülni a maradandó sérülések kialakulását extrém helyzetben pedig életet is menthet. Ezek a sterilitási idő, a termékek minősége/aludermR sebpárnák és a színkódok/láda könnyű áttekinthetősége.

A Söhngen kötszerek, mull-lapok és kötözők sterilitási ideje 20 ÉV. Miért fontos ez? Elsőként mindenki költségmegtakarításra gondol, ami igaz mert így nem kell 3-5 évente kidobni a drága felszerelést. De ami fontosabb, hogy ha esetleg több évig nem ellenőrizzük ládánk beltartalmát és sterilitását, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy balesetnél steril eszközökkel nyújthatunk elsősegélyt. A termékek egyesével vannak csomagolva, így egy felhasználásával nem veszíti el a csomagban lévő többi termék is a sterilitását.

Következő fontos jellemzője a Söhngen ládáknak, hogy a kék kötszerek, mull-lapok aludermR-es borítással vannak ellátva. Ez az alumínium-szövet sebrátét a modern elsősegély nyújtás alapja, mert ez a sebrátét nem ragad bele a sebbe, így nem kezdődik újra és újra a hegképződés. A sebpárna BACTEKILLER-rel átitatott, baktériumölő hatású nagyon erős nedvszívó rétegből és vízzáró kötözőrétegből áll, mely minden seb ellátására alkalmas. A Söhngen kötszerek környezetbarát újrafelhasználható papírtasakokban vannak csomagolva. Csomagfóliát nem használunk.

Amint kinyitunk egy Söhngen elsősegély ládát azonnal szembetűnik, hogy milyen könnyen áttekinthető és praktikus a beltartalma. Minden eszköz kézre esik és egy laikus is hatékony elsősegélynyújtásra képes vele. Fontos, hogy a beltartalmakat színkódokkal látta el a Söhngen, így segítve az eszközök felismerését illetve felhasználási területének gyors meghatározását.
Nézzük meg az alábbi két képen, hogy mennyivel átláthatóbb a bal oldali Söhngen elsősegély láda a színkódok miatt:

 

Söhngen színkódos láda  

 

Színkód nélküli láda         

Jobb oldali ládán minden kötszer kék-fehérben van csomagolva, első ránézésre nem tudjuk mihez nyúljunk. Ennél rosszabb a helyzet a régi típusú B-ládáknál illetve mentő ládáknál, mert ott ráadásul egymásra szorosan pakolva helyezik el az elsősegély eszközöket, így fontos percek telnek el a megfelelő eszköz kiválasztásával.

A Söhngen színkódok termékcsoport, felhasználási terület és sérülés típusa szerint különbözteti meg a termékeket. Színkód sémákat úgy alakította ki, hogy könnyen megjegyezhető, logikus legyen. Ezért balesetnél nem kell keresgéléssel időt pazarolni és hibázunk az által, hogy nem a sérülésnek megfelelő kötszert használjuk, ami optimális gyógyulási időt biztosít.

SÖHNGEN SZÍNKÓD RENDSZER

KÉK színkód
AludermR termékcsoport
Vágásnál, horzsolásnál és zúzódásnál elsődlegesen használatos kötszerek, mull-lapok.
Alumíniummal bevont kötszer poliészterréteggel. BACTEKILLER szálai megakadályozzák a seb gyulladását és a baktériumok elszaporodását. Az aludermR nem ragad a sebbe, nem rojtozódik, erős nedvszívó hatású, légáteresztő, hipoallergén, klinikailag tesztelt.

Az aludermR alkalmas minden sérülés ellátásához az elsősegélyben, sürgősségi ellátásban, klinikai területen, égési sérüléseknél az otthoni betegellátásban.

A kötszer nem ragad sebbe, nem léphet fel kráterképződés vagy a sebfelületének keményedése. Biztosított a seb nyugalma, garantált a kíméletes és fájdalommentes kötszercsere, még az erősen nedvező sebek esetén is. A seb gyógyulását az aluderm alkalmazása mindig pozitívan befolyásolja.

SÁRGA színkód
DermaCareR termékcsoport
A sárga színkódos termékeket a másodlagos- illetve újrakötözésnél használjuk.
Különösen puha és simulékony viszkóz anyag, vastag és kivételesen nagy nedvszívó-képességgel rendelkezik (2000 g/m2). A DermaCare kötszer mindkét oldalára hidrofil tapadásgátló réteget varrtak. A sima felület nem tapad a sebbe.
A DermaCare fiziológiailag kedvező hatású, légáteresztő és nagyon bőrkímélő, nem okoz allergiás reakciókat.
Minden seb ellátására alkalmas, különösen az utóellátásban.

SZÜRKE színkód
DermoTektR termékcsoport
Kötszer poliészter réteggel, nagy nedvszívó képességgel (1200 g/m2). Sima felület, nem ragad sebbe. Nincs kanóchatás, a sebváladék nem szívódik fel, hanem csak a felesleges váladékot vezeti az anyagba.
A DermoTektR légáteresztő, fiziológiailag kedvező hatású, jó nedvszívó, simulékony, nem tapad és mentes a vegyi kötözőanyagoktól és optikai fehérítőktől.

NARANCSSÁRGA színkód
Speciális nyomókötés
A tökéletes nyomókötés minden erős vérzésű sebre, az artériás vérzéseket gyorsan és biztosan lecsillapítja.
Hengeralakú nyomópárna, több szívórégettel és tömör belső maggal. A belső mag több réteggel elhatárolt, így megakadályozza a nyomókötés átvérzését. A nyomópárnára rugalmas mullpólyát varrtak, mely biztosítja a jó fixálást anélkül, hogy a sebet elfojtaná.

ZÖLD színkód
Ezek a termékek a kötszerek, mull-lapok és végtagok rögzítésére szolgálnak.

WS-elasztikus pólya
Egyesíti a mullpólya jó tulajdonságait az elasztikus rögzítő kötöző előnyeivel: légáteresztő, jó nedvszívó, puha és jól alakítható, jól rögzít és nem szorítja el a sebet.
A lágy rugalmas szövetnek köszönhetően a WS-elasztikus pólyát könnyű felhelyezni és minden mozdulatot követ. Még hajlatokban sem akadályozza a mozgást.

WS-fix hálós kötöző
Hosszában és széltében rugalmas hálós tömlő alakú kötszer, nyomókötések megbízható rögzítésére tetszőleges testrészeken. Egyszerű kötéscsere: fektesse a nyomókötést a sebre, majd tegye rá a WS-fix-et. Különösen alkalmas a végtagok kötözésére.

Háromszögkendő
Háromszögkendő puha és alakítható polipropilén anyagból, bőrbarát, szakadásbiztos és strapabíró, 60 oC-ig többször mosható.

Amennyiben az Ön cége a Celerust bízza meg az elsősegély rendszere működtetésével, akkor az elsősegélyládák használatáról illetve a színkódok rendszeréről térítésmentes oktatatás biztosítunk, amelyet ha szükséges évente megismételjük.

[vissza a lap tetejére]


2022 Tahitótfalu, Villám köz 3. tel: (+36) 26/585-500 fax: (+36) 26/585-501 e-mail: info@celerus.hu
Copyright ©2005-2007 Celerus Bt. Minden jog fenntartva. A weboldalon szereplő cég-, márka- és termékneveket azok jogtulajdonosai birtokolják.
Kapcsolat | Adatvédelmi nyilatkozat