Sebtapaszadagolók


Cégünk elsősegély rendszerek egyik elengedhetetlen részeként ajánlja a fali sebtapasz adagolókat. Tapasztalataink szerint az elsősegély ládák beltartalma közül a sebtapaszok felhasználása a leggyakoribb. Néha egy kisebb sérülésért így nem kell az elsősegély ládát levenni a fali konzolról, hanem elég a fali adagolóból kivenni egy sebtapaszt és így gyorsan el tudjuk látni a kisebb sérüléseket. Mivel a sebtapasz adagolók a falon találhatók feltűnő színnel ezért könnyen észrevehetőek és könnyen megközelíthetőek.
Jelenleg négy féle fali sebtapasz adagolót kínálunk partnereinknek:

SÖHNGEN fali sebtapasz adagoló

A praktikus sebtapasz adagoló négyféle méretű aluderm-aluplast alumínium-bevonatos sebtapaszokkal van töltve. Mindegyik méret egy külön rekeszben található. Ez lehetővé teszi a biztos átláthatóságot és az egyszerű utántöltést. Az átlátszó tetőben van beépítve egy rekesz az ujjkötözőknek.
Az adagolóban 25-25 db aluderm-aluplast ujjhegykötöző, 7,2x2,5 cm-es és 7,2x1,9 cm-es sebtapasz csíkok és 15 db 12x2 cm-es ujjkötöző található. Mindegyik sebtapasz higiénikusan egyenként csomagolt. Ezáltal a sebtapaszok nem piszkolódnak és tovább eltarthatók. Az adagoló ABS-műanyagból készült, mérete kb. 16x12,2x5,7 cm. Cikkszám: 1009910

  • Egyenként csomagolt sebtapaszok
  • Egyszerűen utántölthető
  • Négyféle sebtapasz méret
  • Falra is rögzíthető
  • Narancs szín
  • Stabil tartó
  • Véd a piszkolódástól
  • Áttekinthető kivitel

Classic box fali sebtapasz adagoló

A Classic box fali sebtapasz adagoló speciális kialakítása lehetővé teszi, hogy a vérző ujjú sérült egy kézzel felnyissa a fedelét és egy mozdulattal kivegyen egy sebtapaszt. Ezzel a mozdulattal egyben le is húzzuk a sebtapasz hátsó védő ragasztását, így könnyen egy kézzel is ráragasztható a sebre.

További használati előnye, hogy a 30-40 darabos sebtapasz paneleket nem lehet egyben kivenni csak egy kulcs segítségével. Így megakadályozható a  munkahelyeken a  nem indokolt sebtapaszfogyás.
A sebtapasz adagoló töltete vízálló és elasztikus sebtapaszok.  

Duobox fali sebtapasz adagoló

A Duobox egyesíti a Söhngen faliszett és a Classix box legjobb tulajdonságait. Az első része megfelel a Classix box funkcióinak. Tehát két sebtapasz panelt tartalmaz, amelyek eltávolítása csak a speciális kulcs segítségével lehetséges, illetve egy kézzel könnyen kihúzható egy sebtapasz, ami azonnal a sebre ragasztható egy kézzel, mivel a hátulja automatikusan lejön.
A hátsó részében további, az elsősegély nyújtáshoz használható eszközöket tarthatunk mint például sebfertőtlenítő kendő, égési gél fagyasztó spray stb.
A Dubox megrendelhető csak a sebtapasz panelekkel töltve, vagy Celerus töltettel, ami a két sebtapasz panelen kívül tartalmazz még 2 db Burn Free égési kötszert, 2 csomag Sterilium sebfertőtlenítő kendő, téphető ragasztó szalagot és baleset feljegyzési füzetet.

A Classic box és a Duobox töltése és újratöltése az alábbi sebtapasz panelekkel történik:

Elasztikus sebtapasz panel 180505

Vízálló sebtapasz panel 180501

Blue septapasz panel (detektálható)180512

Ujjvég sebtapasz panel 180505

Akla Tekercses Sebtapasz adagoló

Az Akla sebtapasz adagoló szintén kulcsos rendszerűvé alakítható így megelőzendő a ragasztó töltetek lopása. Ez az adagoló teljes mértékben alkalmazkodik a seb méretéhez, mert a sérült döntheti el milyen hosszú ragasztó szalagot kíván felhasználni. A feltekercselt ragasztó szalagra a sérült határozza meg, hogy hova kerüljön a sebpárna, ezek után egy egyszerű mozdulattal letépi a tekercsről az általa kialakított sebtapaszt. Akár egymás után több sebpárna is rögzíthető a tekercsre, így különböző méretű sebek is lefedhetőek. Ez a fali adagoló is rendelhető Blue változatban, azaz az élelmiszeripar számára fontos, röntgennel kimutatható ragasztó szalaggal.
A tekercses sebtapaszadagoló hamarosan kapható lesz aluderm sebpárnákkal is.

A mellékelt ábra mutatja a folyamatot:


1. Nyissa fel az adagoló fedelét.
2. Húzza ki a ragasztó szalagot a kívánt hosszúságig.
3. A ragasztó szalagot nyomja rá a sebpárna adagolóra, ott ahol elkívánja helyezni.
4. A fedél visszanyomásával levágja a kívánt hosszúságú sebtapaszt.

  

[vissza a lap tetejére]


2022 Tahitótfalu, Villám köz 3. tel: (+36) 26/585-500 fax: (+36) 26/585-501 e-mail: info@celerus.hu
Copyright ©2005-2007 Celerus Bt. Minden jog fenntartva. A weboldalon szereplő cég-, márka- és termékneveket azok jogtulajdonosai birtokolják.
Kapcsolat | Adatvédelmi nyilatkozat