Kötszerek

DIN utántöltő szettek

Cégünk szolgáltatásai között kiemelt helyen szerepel a kihelyezett elsősegély felszerelések karbantartása. Ha az adoot ládában vagy szekrényben a fogyás mértéke alacsony akkor ezeket az eszközöket a partnerrel egyeztetve pótoljuk. Amennyiben a fogyás mértéke akkor, indokolt az adott láda beltartalmát egy új töltetre cserélni.

Négyféle alap töltetet lehet rendelni:

  1. DIN 13 157 norm
  2. DIN 13 157 norm plusz
  3. DIN 13 169 norm
  4. DIN 13 169 norm plusz

Mull-lapok

 

Aluderm
A már bemutatott aluderm mull-lapok rendkivüli nedvszívó képessége lehetővé teszi, hogy a seb felülete mindig száraz maradjon, így a gyogyulási idő nagy mértékben lerövidül, illetve nem ragad bele a kötszer a sebbe.

DermaCare
dermacare kötszer fotója Bőrbarát sebpárna, rendkívüli nedvszívó képességgel rendelkezik, nem ragad a sebbe. A másodlagos kötözés eszköze a Söhngen elsősegély rendszerben, mikor a vérzés már csillapodott és nem szükséges aludermes eszközt felhasználni, a DermaCare a tökéletes megoldás.

A mull-lapok több méretben megtalálhatóak az elsősegély felszereléseinkben, illetve speciális mull-lapok is részei mint például a szem mull-lap.

 

 

Gyorskötözők, nyomókötés

 

Gyorskötözők
Gyorskötözők segítségével a sebellátása és rögzítése egy kötszerrel történhet. A pólyák mull-lappal együtt előkészítve állnak rendelkezésre, több méretben AludermR és DermaCareR borítással egyaránt.

 

Speciális nyomókötöző-pólya
Optimális, azonnal felhasználható nyomókötés minden artériás és más erős vérzés esetén. A nyomókötöző két részből áll, egy nyomópárnából és egy rugalmas kötözőből. Utóbbi kiválóan felveszi a testrész alakját, rugalmas ugyanakkor fix rögzítő tulajdonsággal rendelkezik.

 

 

 

Kötöző kendők

Az Aluderm kötöző kendők közepes és nagy sebfelületek ellátására alkalmasak. Az Aluderm borításnak köszönhetően a nagyobb nyílt felületek ellátása fájdalom mentesebb, nem ragad a sebbe, illetve sokkal nagyobb mértékben képes a nedvesség (vér, testnedvek) felszívására. Több méretű kötöző kendők mellett speciális kendők teszik professzionálissá felszereléseinket: arc kötöző kendő, ujj kötöző, fej kötöző.

 

Sebtapaszok

Sebtapaszaink szintén AludermR borítással rendelkeznek. A leggyakrabban használt elsősegély felszerelés ezért a ládák és szekrények mellett elsősegély fali adagolók is javasolunk a felszerelések mellé.
A Söhgen természetesen ezen a területen is innovatív. Az ujj végeket a hagyományos téglalap formájú sebtapaszokkal nem tudjuk úgy ellátni, hogy teljesen sterillé tegyük ezt a felületet, hasonló a helyzet az ujj hajlatoknál. Ezért a speciális sebtapaszaink használata hatékonyabbá teszi a seb ellátását. A tekercses sebtapaszok nagyobb felhasználásnál költséghatékonyabbá teszik a az elsősegélynyújtást.

 

Ragasztó szalagok

A Söhgnen ragasztó szalagok nagy ragadási képességgel rendelkeznek. Előnyös tulajdonságuk, hogy kézzel is elszakíthatóak, így vészhelyzetben nem kell olló kereséssel fontos másodperceket eltölteni. A ragasztó szalagok vízálló, elasztikus, átlátszó kivitelben készülnek, mindegyik típus légáteresztő.

 

 

 

Seb- és kézfertőtlenítő

Az elsősegély nyújtásnál a sterilitás alapfeltétel. Ezért az elsősegélynyújtónak fontos, hogy a kezét fertőtlenítse. Az Amphisept kézfertőtlenítő 30 másodperc alatt elpusztítja legáltalánosabb baktériumokat.
A Cutasept sebfertőtlenítő közvetlenül a sebre is fújható, nem égeti a sebet. Mivel nem tartalmaz jódot ezért jód érzékenyeknél is használható.

 

Rögzítők, pólyák

 

Hálós kötöző
Hálós kötözőkkel mind a fejen mind a végtagokon egyszerűen tudjuk a kötszereket rögzíteni. A hálós kötözőket 4 és 25 méteres kiszerelésben forgalmazzuk és külön átmérőjű termékeket kínálunk a végtagokra és a fejre.

WS-rugalmas, hálós kötöző
Rugalmas sebkötöző pólya, amely egyesíti a rugalmatlan, rögzítő mullkötöző és a rugalmas hálós kötőző tulajdonságait. Nagy a nyúlási képessége, amely lehetővé teszi a bőr szabad légzését és nem szorítja el a vérkeringést. Kiválóan felveszi a testrész alakját, gyorsan és egyszerűen használható. Kiválóan alkalmazható az ízületek és a gömbölyű testrészek fedésére. Színkód: zöld. Forgalmazott méretek: 4 m hosszúság, szélesség: 6, 8 és 10 cm.

 

WS-rugalmas, rögzítőkötés

Rugalmas kötözőszer, amely kiválóan rögzíti az ízületeket, de rugalmasságának köszönhetően nem szorítja el a sérült testrészt. Csúszásmentes rögzítése miatt könnyen kezelhető, igen nagy nyújtaóságú. Színkód: beige-narancs. Forgalmazott méretek: 4 m hosszúság, szélesség: 4, 6, 8 és 10 cm.

 

WS mullpólya

Cellulóz alapanyagú, sűrűszövésű, szegett kötözőanyag, átlátszó csomagolásban. Színkód: narancs. Forgalmazott méretek: 4 m hosszúság, szélesség: 4, 6, 8 és 10 cm.

 

 

 

WS-univerzális kötöző

Anyaga kiválló minőségű poliamid/pamut keverék, amely tartós rugalmasságot és kb. 70%-os nyújthatóságot biztosít. Közepes erősségű nyomóhatás. További előnyös tulajdonsága a nagyfokú rögzítőképesség, a moshatóság és a légáteresztő képesség. Színkód: rózsaszín. Forgalmazott méretek: 5 m hosszúság, szélesség: 6, 8 és 10 cm.

 


WS-ideális kötöző

Anyaga kiválló minőségű poliamid/pamut/poliuretán keverék, amely közel 100%-os nyújthatóságot biztosít. Nagy erősségű nyomóhatás. További előnyös tulajdonsága a nagyfokú rögzítőképesség, a moshatóság és a légáteresztő képesség. Színkód: piros. Forgalmazott méretek: 5 m hosszúság, szélesség: 6, 8 és 10 cm.

 

 

 

Háromszög kendő
A hagyományos háromszög kendővel a törést vagy sérülést szenvedett kart tudjuk a nyakba rögzíteni. 96x96x136 cm

Mentőtakaró, egyéb eszközök 

Sirius-mentőtakaró
Alumíniummal bevont, a test melegét visszasugározza, hatásos a test lehűlése ellen. Az alumínium bevonat miatt a takaró érintkezhet a sebbel.

 

Air-Vita Protect


Hiperventillációs maszk fotójaLélegeztető az azonnali újraélesztéshez, fertőzésveszély nélkül. A lélegeztető lefedi az orr és száj nyílásokat. Egy szelepen át pedig távozik a felesleges levegő, így nem tudunk bajt okozni a túlfujással.

 

 

 

 

Hiperventillációs maszk


Professzionális elsősegély az un. pániklégzés kezelésére.

 

 

 

 

Replantációs szett


Súlyos, csonkolásos baleseteknél a leszakadt testrészek steril tárolására és hűtésére szolgál.

 

 

 

[vissza a lap tetejére]


2022 Tahitótfalu, Villám köz 3. tel: (+36) 26/585-500 fax: (+36) 26/585-501 e-mail: info@celerus.hu
Copyright ©2005-2007 Celerus Bt. Minden jog fenntartva. A weboldalon szereplő cég-, márka- és termékneveket azok jogtulajdonosai birtokolják.
Kapcsolat | Adatvédelmi nyilatkozat