Elsősegély-felszerelések gyermekek részére

A gyermekeink a jövőnk és az elkövetkező generációkért felelősséggel tartozunk. Ez érvényes az elsősegély-nyújtásra éppúgy, mint a kisebb-nagyobb horzsolások, sebek ellátására is, ami a gyermekeknél sajnos elég gyakran előfordul.

Az elsősegély-nyújtásban eddig nem létezett gyermekek számára speciális felszerelés, csak az általános kötszerek, melyeket a felnőttek részére alakítottak ki. Egy felnőttet azonban nem lehet összehasonlítani egy négy éves gyermekkel. Az óvodákban, iskolákban, sportpályákon, kirándulások alkalmával éppen az elsősegély-felszerelésnek kell másnak lennie, mint a felnőtteké.

Gyermek kötszeres doboz fotója

A gyermekeink megérdemlik, hogy a lehető legjobb sebtapaszokat, fertőtlenítőt, kötszereket, egyszóval a legjobb elsősegélyt kapják! A gyermekek részére kifejlesztett felszerelések (mint minden SÖHNGEN termék) a legmagasabb követelményeknek felelnek meg. Minden termék a gyermekek méreteihez igazodik. Semmi sem túl nagy, túl hosszú, túl széles vagy kényelmetlen. Minden illeszkedik a szóban forgó korosztályhoz. Nem kell többé improvizálnia - egyszerűen kicsomagolja a kötszert és már használhatja is!

A "kis apróságok" gyakran nem hagynak ki egyetlen alkalmat sem, karcolások összeszedésére - még akkor sem, amikor tulajdonképpen semmiség az egész. Mindazonáltal teljesen normális, hogy a gyerekek állandóan és mindenhol kisebb-nagyobb sérüléseket "produkálnak". Az eset történhet az ajtónál ugyanúgy, mint a lakásban vagy házban, az óvodában vagy később az iskolában, a játszótéren - egyszerűen mindenhol.

A folyamat aztán mindig ugyanaz: sírás, nyugtatgatás, vigasztalás és az elsősegély-felszerelés keresése. Az izgalom nagy, a keresés kapkodásba torkollik, és a megfelelőt, ha egyáltalán van, későn találjuk meg. Ezért megnyugtató a tudat, ha minden eshetőségre kéznél van egy gyermekek részére kialakított elsősegély-felszerelés.

A kiváló minőségű, gyermekek méretéhez igazodó kötszerek, minden korosztály részére megfelelőek a csecsemőtől a nagyobb gyermekig. A felszerelések összeállításánál figyelembe vettük a baleseti típusokat is, melyek a különböző korosztályoknál pl. az óvodában, iskolában, iskolai sportrendezvényeken, vagy kirándulásnál és az otthoni környezetben leggyakrabban előfordulnak. Ezenkívül a gyermekszéria termékei szép színesek, a ragtapaszok felületei mesefigurákkal díszítettek és így már minden csak fele olyan rossznak tűnik.

Iskolai kötszeres szekrény fotója

Kötszeres szekrények

A szekrények anyaga fehérre festett fém. A keret egy részből áll, minden sarok legömbölyített, a sérülés veszélye nem áll fenn. A hátoldal ponthegesztéssel készült, a szekrény falra szerelhető. Belül 6 cm-ként állítható polc van. Biztonsági zárral rendelkezik, melyhez két kulcs tartozik.

Iskolai kötszeres láda fotója

Kötszeres ládák

A fenti táskák ABS műanyagból készültek, falra szerelhetők, de szükség esetén egy mozdulattal leemelhetők. A belső kialakítása áttekinthető, rekeszekre osztott, átlátszó fedőlappal, így könnyen megtaláljuk benne amire éppen szükségünk van. Kisiskolások és óvodások részére a kisebb QUICK méretet ajánljuk, nagyobbak részére az MT-CD ládát.

Kötszeres dobozok

Ezek a kisebb elsősegély dobozok, melynek méretei 260x160x70 mm, szintén ABS műanyagból készültek, a teteje csuklópánttal rögzített. Iskolások és óvodások részére külön piktogrammal.

Gyermek kötszerek fotója

Kötszerek

A kötszerek kiváló minőségűek, található közöttük alumínium-bevonatos, mely a seb gyógyulási folyamatát meggyorsítja, illetve hagyományos kötszer is. Megtalálható minden, ami egy sérülés ellátásához szükséges: mull-lapok, gyorskötöző pólyák, ragtapaszok, hálós kötözők, nyomókötöző pólyák. A nagyobb iskolások részére készült kötszercsomagban gyermek és felnőtt méretű kötszerek kombinációja található.

Iskolai kirándulásokra

Gyermek elsősegély táska fotója

Iskolai és óvodai kirándulásokra ajánljuk a fenti elsősegély táskákat. Minden olyan kötszert tartalmaznak, ami egy kirándulás során esetlegesen előforduló sérülés ellátásakor szükség lehet.

Speciális ládák

Iskolai sporttevékenységekhez, sportsérülésekhez összeállított táska és láda.

A kémia, fizika foglalkozásokon illetve a technika és műhelyfoglalkozásokon előforduló sérülésekhez speciálisan összeállított ládák.

Elsősegély tasakok

Gyermek elsősegély tasak fotója

Iskolatáskába

Zipzáros, 135x95 mm méretű, kis elsősegély tasak, mely kis helyen elfér az iskolatáskában, a tornatáskában vagy a sport-táskában, így mindig kéznél van, ha valamilyen kisebb probléma adódik, amit a gyermek saját maga vagy barátja el tud látni.
Különböző színekben kapható.

Kisebb kiránduláshoz

240x170 mm-es méretű elsősegély tasak gyermekek részére kisebb kirándulásokhoz. Így nem kell a kötszeres szekrényből összeszedni a szükséges felszerelést.
Különböző színekben kapható.

Otthonra

210x140 mm-es méretű elsősegély tasak gyermekek részére otthoni sebellátásra.
Különböző színekben kapható.

 


2022 Tahitótfalu, Villám köz 3. tel: (+36) 26/585-500 fax: (+36) 26/585-501 e-mail: info@celerus.hu
Copyright ©2005-2007 Celerus Bt. Minden jog fenntartva. A weboldalon szereplő cég-, márka- és termékneveket azok jogtulajdonosai birtokolják.
Kapcsolat | Adatvédelmi nyilatkozat